TR liga Myslibořice, Chlum a Svatoslav, 1., 5. a 22.7.2012

22.07.2012 14:00

      Na Třebíčské okresní lize se nám letos nedaří ani trochu, ve Výčepech a v Moravských Budějovicích jsme nebodovali, navíc naše výkony byly velmi katastrofální. Jelikož máme TR ligu v našich prioritách hned na druhém místě a jelikož jsme z okresu Třebíč, chtěli jsme se ukázat i na této lize a vybojovat zde nějaké body.

      Nejbližší možnost se naskytla v neděli 1.7. v Myslibořicích. Myslibořická trať je nám už známá, v loňském roce jsme zde byli na noční soutěži, kde jsme bohužel nedokončili, takže rozhodně bylo, co napravovat. Teď už k našemu soutěžnímu pokusu. Všechno bylo parádní, jen škoda, že tam Jakub pár desetin nechal, výsledný čas 17,96 s. Ovšem Jenda vpravo trefil krásných 17,19 s, to už je na naše poměry hodně parádní čas, škoda, snad to ještě vypilujeme. Tento útok nám vyneslo 4. místo, což bylo milé překvapení po úvodních nezdarech na okresní lize a hlavně první body do tabulky. Soutěž ovládli extraligoví borci z Trnavy s časem 17,40 s (LP 16,71 s), škoda toho prostřiku. Na druhé místo vyšplhali další extraligoví hráči, Švédi z Výčap, také velmi pěkný útok, rovněž škoda prostřiku, výsledný čas 17,65 s (LP 16,96 s). Bronz putoval do Kamenné za pěkný útok dokončený v čase 17,73 s (PP 17,49 s). Kamarádi z Jakubova bohužel nedokončili, ale na pravém proudu měli docela brutalitu, PP 16,18 s (!!!), škoda že to levý proudař zahodil, mohl to být třeba rekord něčeho :-) Jinak soutěž to byla velice pěkná, po pořadatelské stránce vše zvládnuto perfektně, jen škoda, že TR liga se stále táhne přes celý den.

      Ve čtvrtek 5.7. jsme se vydali do Chlumu. Tato trať pro nás byla velkou neznámou, ale musím uznat, že nebýt té menší terénní vlny, tak by to byla hodně pěkná dráha, ale s tím pořadatelé těžko mohou něco dělat, na druhou stranu, je to pro všechny stejné a zase taková komplikace to určitě není, prostě takové specifikum místní tratě. Na start jsme šli až jako poslední, takže jsme mohli tak trochu taktizovat. Týmům před námi se moc nedařilo, nikdo se nedostal ani pod 18 s, takže jsme se s klukama domluvili, že půjdeme trošku na jistotu s vodou a třeba to vyjde. A ono to vyšlo líp, než jsme čekali. Na základně vše klaplo, vodu jsem dal malinko později než obvykle a proudaři ji tam měli akorát. Po vyrovnaných sestřicích časomíra ukázala 17,95 s (PP 17,89 s), což nám vyneslo vítězství, ze kterého jsme měli obrovskou radost :-) Na druhém místě se umístili naši dobří známí z JOL, borci z Předína za čas 18,12 s (LP 17,89 s), škoda toho malého prostřiku. Bronz brala opět Kamenná za čas 18,15 s (LP 17,75 s), zřejmě slušný oddíl :-) Brambory si odvezli kamarádi z Jakubova. Kluci dosáhli času 18,17 s (PP 18,04 s) a připsali si tak hodně cenných bodů do tabulky, kde jsou zatím na velmi pěkném druhém místě, budeme držet palce :-) Co se týče pořadatelství soutěže, myslím, že bylo vše v pořádku a soutěž proběhla bez problémů, chtěl bych pochválit steaky, byly delikatesní :-)

      V neděli 22.7. jsme se vydali do Svatoslavi, cesta to byla stejná akorát na té jedné křižovatce jsme tentokrát jeli doprava. Svatoslav je další závodiště, na kterém jsme byli letos poprvé, dráhu zde mají pěknou, škoda jen, že parkovat se musí docela daleko, ale aspoň jsme potrénovali svaly. Na start jsme šli zhruba v polovině startovky mužů, útok byl rozběhnutý pěkně, ale bohužel proudaři byli unavení z předchozího dne a byli hodně krátcí. Problém byl možná i v tom, že jsme běželi se starými béčky, které jsou o něco kratší než naše nové hadice, které nám mimochodem popraskaly, takže voda jimi šla pravděpodobně o něco dřív, což ještě podtrhlo zkrácení proudařů. Tak jako tak výsledný čas 22,50 s, ovšem Jakub vpravo trefil jen málo uvěřitelných 16,99 s, ale to byla pravděpodobně jen haluz, nicméně pocit jsme z toho měli docela dobrý :-) V konečném součtu nám tento čas vynesl 18. místo. Závod vyhráli celkem suverénně borci ze Sedlatic za čas 16,63 s (PP 16,30 s), co k tomu říct…prostě masakr no :-D Druhé místo vybojovali Švédi z Výčap za čas 17,88 s (PP 17,38 s), také moc pěkný útok. Bronz braly Benetice za čas 18,40 s (PP 17,94 s). Na útok Benetic jsem se těšil asi nejvíc, jednak proto, že jim držím palce na Extralize a také proto, že jsem očekával také brutální útok pod 17 vteřin. Škoda, že to borcům nevyšlo, proudaři dlouho čekali na vodu, tak snad příště :-) Brambory opět odvezl Jakubov za čas 18,50 s (PP 18,00 s), kluci určitě chtěli víc, ale proudaři byli trochu dál, takže to nebylo snadné. Finále mužů ovládly opět Sedlatice s 16kovým časem. Suma sumárum soutěž pěkná, dráha pěkná, občerstvení bohaté (steaky vynikající), škoda jen, že ta TR liga musí vždycky trvat až do večera. Chtěl bych ještě poděkovat Lukášovi Pivonkovi za to, že zrušil svoje plány na neděli a jel s námi soutěžit, díky kamaráde, máš to u nás, btw. lotyšská barva ti fakt sekne :-D

      Závěrem zbývá už jen říci, že z těchto třech závodů jsme si dovezli jeden pěkný pohár za první místo a 23 bodů, které nás katapultovaly na 9. místo průběžného pořadí Třebíčské okresní ligy. Konečně jsme si na této lize spravili chuť a vylepšili reputaci. Děkujeme všem, co nám drželi palce :-)

Čas mužů  Myslibořice: 17,96 s (PP 17,19 s), 4. místo

               Chlum: 17,95 s (PP 17,89 s), 1. místo

               Svatoslav: 22,50 s (PP 16,99 s), 18. místo

Autor: Aleš Daňhel