TR liga Moravské Budějovice 6.5.2012

06.05.2012 14:00

    Přestože jsme od začátku dubna vcelku pilně trénovali, naše první závody v sezóně 2012 nás čekaly až 6.5. v Moravských Budějovicích. Tato soutěž byla již tradičně zahrnuta do seriálu Třebíčské okresní ligy. Už jako děti jsme sezónu většinou zahajovali právě na soutěži v Moravských Budějovicích, proto nás nečekalo nic nového. Nicméně v kategorii mužů se nám zde vůbec nedaří. V roce 2010 jsme zde dokončili s ostudným časem 36,70 s, o rok později trochu lépe s časem 19,38 s, kdy jsme obsadili 11. příčku.

    Závod zahájili domácí borci, ale bohužel se jim příliš nezadařilo. První povedenější útok jsem zaregistroval až u kluků ze Sokolí, kteří si s časem 18,39 s zajistili 3. místo. Jako pátí se na start postavili obhájci loňského vítězství z Trnavy, nenechali nikoho na pochybách a s velmi pěkným časem 17,18 s obsadili 1. příčku, na druhém místě nakonec skončili „Švédi“ z Výčap. Devátí jsme se na svůj pokus připravovali my. Pokus probíhal docela dobře až do chvíle, kdy přišla voda na proudy. Zradila nás pojistka na pravém brku a bylo z toho první písmenko. První letošní soutěž se nám tedy moc nepovedla, ale svoje chyby určitě napravíme. Po skončení základní části mužů následovalo finále, to opět ovládli hasiči z Trnavy. Do finále se také probojovali chlapi z Předína, posílení novým strojem a Chroustem na levém proudu, který po roční pauze opět oprášil tretry.

    Po skončení finále byla dráha zkrácena a začala soutěž žen. V letošním roce jsme dali dohromady velmi ambiciózní družstvo žen. Svoje ambice holky potvrdily hned na této soutěži. Útok se jim podařil a s rozdělovačkou z Jindřichovic dokončily v čase 18,50 s. Tento čas nakonec stačil na 2. místo, což bylo velké a nutno říci, že příjemné překvapení, jen tak dál! První místo v kategorii žen obsadily favoritky z Výčap.

Shrnuto a podtrženo, náš výkon na této soutěži nenaplnil naše očekávání, musíme se poučit z chyb a jít znovu do všeho naplno. Naopak holky docela mile překvapily. Chtěl bych ještě pochválit pořadatele, soutěž byla velice pěkně připravena, na dráze nic nevázlo, u barů bylo všeho dost a navíc usměvavá obsluha, těšíme se na příští rok!

Čas mužů: N (LP: 17,62 s)

Čas žen: 18,50 s

 

Autor: Jakub Šimka