Okrsková soutěž v Polici a pohárová soutěž v Dešné 26.5.2012

26.05.2012 10:00

      Tuto sobotu jsme toho stihli docela hodně. Zúčastnili jsme se okrskové soutěže a pohárové soutěže, kde jsme obhajovali ten největší pohár, co máme. Zpočátku jsme měli obavy, že to ani všechno nestihneme, ale nakonec to časově vyšlo krásně, škoda, že už to nevyšlo tak krásně i na dráze.

      Soutěžní sobota pro nás začala relativně brzo, v 10 hodin v Polici. Na letošní rok připadlo 115. výročí založení místního sboru a v duchu oslav tohoto vysokého výročí se nesla i celá okrsková soutěž. Po nastoupení všech družstev, kterých se letos sjelo požehnaně, byli oceněni zasloužilí členové SDH Police. Po ukončení ceremonií už nic nebránilo započetí soutěže.

      Soutěž zahájila družstva mladších žáků, v této kategorii zvítězily naše děti. Další na řadu přišli starší žáci, zde naši borci skončili tuším druzí. Kategorii starších žáků ovládli mladíci z Kostník, kteří předvedli velmi pěkný útok.

      Soutěž pokračovala štafetou 4x100 m mužů do 35 let. Jako první jsme se na překážky vrhli my, protože jsme hned po štafetě potřebovali odjet do Dešné. Štafeta v mírně improvizované sestavě se docela podařila a s časem nějakých 67 sekund jsme obsadili druhé místo hned za borci s Kostník. Třetí nejlepší štafetu zaběhly Rácovice B. Ihned po odběhnutí štafety jsme naskákali do auta a valili jsme ho do Dešné. Tady jsme hned po příjezdu šli na start, což byl mistrovský kousek našeho trenéra, který to načasoval naprosto přesně. Útok jakž takž klapl a po prostřicích na obou proudech se časomíra zastavila na hodnotě 18,96 s. Na 3 B široké se dá dát i mnohem lepší čas, ale na první místo to stačilo a tak jsme ten brutální kotel obhájili a bude nám zase na rok zdobit hasičárnu. Docela mě štve, že jsem si nestihl dát párek, protože musím říct, že lepší klobásy než v Dešné nemají nikde. Po odběhnutí v Dešné jsme se znovu ihned sbalili a odjeli zpět do Police, kde jsme předali náčiní holkám, které nakonec zvítězily. Po odběhnutí žen proběhla soutěž mužů nad 35 let, v této kategorii náš sbor letos zastoupen nebyl, zvítězili chlapi z Kostník.

      Jako poslední byla na řadě kategorie mužů do 35 let, tedy ta naše. Bohužel „polická smůla“ pokračuje. Náš pokus jsem zkazil já, nezapojil jsem hned první spoj a všechno bylo v pytli, nezbylo než chcípnout Zrůdu a jít zpytovat svědomí. Okrsek nakonec vyhráli borci z Kostník, kteří tak potvrdili, že s novým strojem přišla i nová vůle na sobě makat a začíná to být vidět, jen tak dál!

      Jinak obě soutěže byly dobře připraveny, bohužel nevím, jak probíhala Dešná, protože jsme se tam zdrželi asi jen půl hodiny. Soutěž v Polici probíhala hladce, i když nemusela trvat tak dlouho, ale jinak všechna čest, pořadatelé zvládli vše výborně.

      Co říci závěrem? Byl to velmi náročný víkend, napůl úspěšný, napůl neúspěšný, nic naplat, musíme makat dál, ještě je toho hodně co ladit.

Autor: Aleš Daňhel