Jak jsme byli pochváleni od samotného V.I.Lenina aneb Široký důl

23.05.2011 14:16

Jak všichni víme, memoriál V.I.Lenina byl z provozních důvodů přeložen a místo na podzim 2010 se jeho XIII. ročník konal na jaře 2011. S klukama jsme se domlouvali, že bychom se mohli jet podívat přímo do centra dění jednoho z nejlepších závodů na 2B. Nikoho z nás nenapadlo, že bychom se ho mohli účastnit i aktivně. O to větší překvapení pro nás bylo, když jednou přišel Veksl a zeptal se nás jestli si nechceme zaběhnout na leninovi. Zpočátku jsme se tvářili rozpačitě, ale nakonec převládl názor, že pojedeme.
Protože se termín soutěže neúprosně blížil, začali jsme s tréninky. Po vlažnějších začátcích jsme postupně dokázali pokořit i hranici 15ti sekund.
Nakonec to přišlo. 16. dubna v půl šesté ráno jsme se všichni sešli před hasičárnou a naše zásoby napovídaly tomu, že jsme připraveni na dlouhou cestu. Vlastně to bychom ani nebyli my, abychom se sešli všichni. Tentokrát tím jediným chybějícím byl Pepa, který měl předchozí večer jiné zájmy než relaxování před závodem. Nakonec se dostavil i on a my vyjeli.
Po dlouhé cestě, při které nás probouzelo jen cinkání flašek od vína, jsme dorazili do Širokého Dolu. Po zajímavém úvodu, kterého se zúčastnil i Fidel Castro, vypukla soutěž žen. Po ní následovala soutěž mužů nad 35 let. Týmů zúčastněných v kategorii mužů bylo celkově 111. My měli startovní číslo 106, které nám přisoudilo spodní dráhu. Průběh soutěže jistě nemusím nikomu přibližovat. Atmosféra závodu byla výborná stejně jako občerstvení. Čas pomalu ubíhal a naše chvíle se blížila.
Na start jsme se dostali za rozhodnuté situace a při pohledu na naše kalhoty (co dům dal) bylo téměř každému jasné, že přední příčky atakovat nebudeme. Konečně je to tady a slyšíme pokyny startéra:
„Závodníci na místa, připravte se.“ …“Pozor!“……….….“Prásk“. K našemu překvapení jsme odstartovali napoprvé (což u nás nebývá obvyklé). Výborný koš, voda 7,8, rozdělovač na svém místě, proudaři také a sestřiky. První se trefil Standa, čas 15,39 s. O 17 setin později jsem zasáhl svůj cíl i já. Čas 15,56 s pro nás znamenal o setinku zlepšený nejlepší výkon na 2B. Po dokončení našeho útoku jsme se mohli v klidu podívat na útok kluků z Hornic, který se jim také vcelku vydařil. Čas 17,51 s je podle mě výborný, protože poprvé běželi s jejich novou mašinou.
V celkovém součtu jsme obsadili 28. místo a dokonce i V.I.Lenin (který se notně posilňoval před závěrečným vyhlášením nejen výbornými bramboráčky…) nás při předávání diplomu pochválil. Pochvala od člověka takového formátu nás opravdu potěšila. Na podzim se pokusíme náš výkon ještě zlepšit.
S veselou náladou jsme se odebrali domů. Při zpáteční cestě jsme dojedli i dopili naše zásoby. V osm hodin večer jsme přijeli za stálého troubení do Mladoňovic a naši starší kolegové nás už očekávali v hasičárně, kde jsme náš výlet i zakončili.
Chtěl bych poděkovat klukům z Vranína za zapůjčení pásků.
Sestava: Koš – Josef Abrahám
Spoj savic – Tomáš Karásek
Strojník – Luboš John
Béčka – Radek Nehyba
Rozdělovač – Luboš Nekula
Pravý proud – Standa John
Levý proud – Jakub Šimka
Hláška dne: Udělej ji do sucha!