HBHL Květinov – noční, 1.6.2012

01.06.2012 22:00

       Zatím se nám nijak extra nedaří a rozhodně nejsme se svými výsledky spokojeni, proto bychom se potřebovali dát trochu do kupy, než vypukne Open liga, což bude již tuto neděli. Takže jako jediná možnost se nám naskytla Havlíčkobrodská liga v Květinově. Jedná se o noční soutěž na 3 B, což není až tak obvyklé, ale nám se to docela hodilo. Ačkoliv jsme vůbec neměli v plánu tuto soutěž jet, rozhodli jsme se ve čtvrtek na tréninku, že pojmeme tento závod jako takový trénink na 1. kolo Open ligy v Nevcehli, navíc když na startovce bylo hodně mančaftů, které jezdí JOL.

      Jelikož jsme se rozhodli docela pozdě, zbylo na nás poslední místo na startovce, ale to nám nevadilo, aspoň jsme nemuseli vyjíždět příliš brzo a mohli jsme si ještě před závodem zatrénovat.

      Kolem desáté hodiny jsme dorazili do Květinova, na noční soutěž byla docela velká zima a bylo po dešti, takže podmínky k závodění nebyly zrovna z těch nejideálnějších, ale byly pro všechny stejné. Dráhu však měli pořadatelé i navzdory nepříznivému počasí připravenou výborně.

      Teď už k samotnému závodu, jako jedni z prvních se na start postavili borci z Olešné a nikoho nenechali na pochybách, že Havlíčkobrodská liga je jejich parketa. Časomíra jim ukázala pěkných 17,47 s, což jim nakonec vyneslo 1. místo. Druhé místo vybojoval další známý z JOL a sice Předín, kluci předvedli na dané podmínky velmi slušný výkon a zastavili časomíru na hodnotě 18,29 s. Třetí místo jsme nakonec urvali my. Útok to sice nebyl nic moc, ale přes problémy na téměř všech postech jsme mohli být ještě rádi. Přece jen umístit se na třetím místě s časem 19,08 s (PP 18,48 s) by na JOL nepřipadalo vůbec v úvahu. Pomyslnou bramborovou medaili si odvezli kamarádi z Jakubova za čas 19,17 s, i když vpravo měli pěkných 18,24 s, což by stačilo na druhé místo, velká škoda. Kluci z Jakubova se také potýkají se smůlou, ale oni na sobě určitě zamakají a ještě nám to ukážou. Na pátém místě skončili chlapi ze Šašovic. Borci měli velkou smůlu, protože jim před útokem stroj odepřel poslušnost, ale chlapi to nevzdali a s půjčeným strojem ještě zabojovali a dokončili útok s časem 19,28 s, i když vlevo měli 18,03 s, takže je jasné, že kluci nám letos také předvedou ještě hodně pěkných útoků. Z nám známých družstev se soutěže účastnila ještě Želetava, která skončila až na 12. místě. Strojník se s tím moc nepáral a poslal to tam hned, proudaři byli moc daleko, čemuž odpovídá výsledný čas 22,07 s. Borci ze Sedlatic přijeli do Květinova také, ale bohužel jim to zatím také moc nešlape, útok byl rozběhnutý pěkně, vypadalo to minimálně na pěknou 17ku, ale bohužel nebyla voda a proudaři museli dlouho čekat, výsledný čas 23,15 s stačil až na 16. místo. Ještě bych rád připomněl soutěžní pokus kamarádů z Krasonic. Chlapi se s tím nemazali a docela to napálili, krásný útok, čas 17,76 s (LP 17,59 s), avšak bohužel rozhodčí u kádě zvedl červený praporek, nebyl koš. Opravdu velká škoda.

      Kategorii žen suverénně ovládly holky ze Ždírce nad Doubravou s časem 18,20 s, čímž utekly ostatním družstvům o 3 a více sekund, což už je propastný rozdíl. Holky mají letos velké ambice, myslím, že to zkoušejí i na extralize, hodně štěstí!

      Po pořadatelské stránce byla soutěž zajištěna velmi dobře, nikde nic nevázlo, dobrého jídla a pití bylo dost, zvláště bych vyzdvihl grilovaného pašíka, ten byl vynikající :-)

      Musím říct, že tato soutěž pro nás, i přes ne zrovna špičkový čas, zcela splnila účel, a sice trošku se uklidnit a konečně se trochu umístit mezi větší konkurencí. Jak vidíte z konečného pořadí, tak tuto HB ligu ovládly mančafty z Třebíčska, obsadily 4 z prvních 5 míst konečného pořadí. Holt HB liga není JOL :D.

Náš čas: 19,08 s (PP 18,48 s)

Autor: Aleš Daňhel